Outrageously good
Header

Jordgubbstips

juni 15th, 2013 | Posted by Eleanor in Everyday | recept | Tips

Efter studenten har vi så sjukt mycket jordgubbar över men hur mycket jag än älskar färska jordgubbar så hinner inte ens jag äta upp alla dessa jordgubbar :p tänkte skriva några små tips på vad jag ska göra med dom jordgubbarna som blir över :)

  1. Till att börja med kan jag tipsa om frukosten, man kan göra mackor/skones med cream cheese och jordgubbar. Själv gjorde jag en version i morse med rostat bröd, naturell kesella och jordgubbar och det blev smaskens :) Jordgubbar med youghurt är ju aldrig fel heller och det är så himla enkelt!
  2. Kräm är aldrig fel heller, min pappa älskar alla sorters kräm så jag ska göra lite som jag sen fryser in så är det bara att ta upp när man vill ha :) Här hemma används krämen till yoghurt vid frukosten men den funkar ju utmärkt som en enkel efterrätt med lite grädde/glass eller som mellanmål med mjölk till exempel :)
  3. Snabbcheesecake Krossa digistive, läggg över lite vaniljkesella och toppa med jordgubbar :) enklare än så blir det inte, sen kan man givetvis göra den mer avancerad genom att göra en kräm med bland annat Philadelphia eller varför inte göra en ”riktig” cheesecake :) 
  4. Smoothie är en av de saker jag älskar mest, det går att variera så mycket och passar till allt möjligt, efter träning, till frukost eller som mellanmål. Mixa precis som du känner, själv gillar jag när det är helt gjort på frukt… apelsin, banan och jordgubbar (eller nån annan frukt/bär) brukar ge en perfekt konsistens och en underbar fräsch smak :) men ska man ha det efter träning brukar jag ha i kesella eller ett ägg och sen kan man givetvis bara ha yoghurt och jordgubbar för en snabb variant eller blanda i till exempel linfrö om man ska ha det till frukost :)
  5. Till sist, glass, halvfrys/halvtina jordgubbar och banan och mixa för en omedelbar och underbar glass :) sen kan man blanda i lite kesella och smaksätta lite om man vill med till exempel vanilj eller kokos och frysa in sina egna glasspinnar :)

jordgubbar

Några små idéer som jag ska göra :) hoppas ni har fått några tips :)

Puss

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Kommentera